آیا ممکن است کاشت مو، موها را نازک تر کند؟

یکی از آسیب هایی که به مرور زمان به کم پشتی و حتی کچلی بخش هایی از سر منجر می شود؛ نازک شدن موها است. این پدیده در برخی از افراد به مرور زمان و با افزایش سن رخ می دهد و تا حدی نیز طبیعی به نظر می رسد. با این حال اگر روند این امر بسیار سریع باشد یا در سنین جوانی بروز پیدا کند؛ نگران کننده خواهد بود.

با توجه به اینکه کاشت مو در سال های اخیر به عنوان یک راه حل قطعی جهت درمان ریزش و کچلی مو پیشنهاد می شود؛ افرادی که با مشکل کم مویی روبرو هستند؛ به این عمل روی می آورند. البته هر عمل جراحی با عوارض جانبی همراه است.

ما در این نوشته قصد داریم درخصوص اینکه گفته می شود کاشت مو باعث نازکی موها شود و اینکه این مسئله تا چه اندازه صحت دارد و در چه مواردی احتمال بروز آن بیشتر می شود؛ مطالبی را به اطلاع شما برسانیم.

 آیا ممکن است کاشت مو، موها را نازک تر کند؟

کاشت مو در افراد مبتلا به نازکی مو

به طور معمول چنین فرض می شود که این عمل برای افرادی مناسب است که در حال حاضر در قسمت های زیادی از سر دچار طاسی شده اند یا اینکه یک الگوی خاص کچلی در آن ها شروع به شکل گیری است. این فرض درست به نظر می رسد؛ اما باید بدانید در مواقعی که موهای بخشی از سر به دلایل مشخص یا نامشخصی دچار نازکی می شوند؛ پزشکان قادر هستند که از روش کاشت فولیکول جهت درمان بخش آسیب دیده استفاده کنند. تا اینجا بنظر می رسد که این روش حتی مشکل نازکی موها را برطرف می کند اما چه اتفاقی می افتد که افراد در اثر کاشت مو دچار نازکی مو می شوند؟

در ادامه عوامل موثر در بروز این مشکل را بررسی می کنیم:

۱-    عوامل زمینه ای

پیش از اینکه این عمل جراحی انجام شود؛ شخص کاندید را باید از نظر ابتلا به بیماری های زمینه ای که موجب ریزش یا نازکی موی سر می شود بررسی کنند. مهم ترین بیماری ها در این خصوص آلوپسی، مشکلات تیروئیدی و عفونت است. مصرف برخی داروها نیز امکان دارد که سبب بروز چنین مشکلاتی شود.

در صورتی که شخص هر یک از این مشکلات را داشته باشد؛ حتی پس از انجام عمل جراحی مشکل ریزش مو و نازکی برطرف نخواهد شد و به قوت خود باقی خواهد ماند. بنابراین به نظر می رسد که در این مورد کاشت مو تاثیری در نازکی مو ندارد و این سطح سلامت بدن شخص است که مشکل ساز می شود.

بنابراین پزشک باید پیش از انجام عمل این عوامل را شناسایی کند و درصدد رفع آن ها بربیاید. در مواقعی که این مشکلات به هر دلیلی رفع نمی شود؛ باید به شخص اطلاع داده شود که کاندید مناسبی جهت انجام این عمل نیست. البته لازم به ذکر است که حتی در صورت عدم وجود چنین مشکلاتی بدن و سلامت فرد را باید از نظر وجود اختلالات خونی که موجب بروز مشکل در هنگام عمل می شود نیز بررسس کنند. در نهایت پس از انجام تمامی این آزمایشات و دریافت تاییدیه لازم روند اجرای عمل جراحی برای شخص آغاز خواهد شد.

۲-   عدم ضخامت مناسب مو در ناحیه اهداکننده

در هر دو روش کاشت مو (FUE و FUT) بخشی از سر که موهای ضخیم و مقاومی دارد و دچار کچلی نشده است؛ به عنوان ناحیه اهداکننده انتخاب می شود. این بخش در اکثر افراد در پشت و طرفین سر است. به این دلیل که اکثر افراد در بالای سر دچار کچلی می شوند و در بخش های دیگر سر خود موهای ضخیم و پرپشتی دارند.

نکته حائز اهمیت این است که به دلیل انتخاب فولیکول های مو از ناحیه اهداکننده، موهای کاشته شده پس از اینکه رشد کنند؛ کیفیتی مشابه همان ناحیه را خواهند داشت. این موضوع اهمیت انتخاب درست ناحیه اهداکننده را نشان می دهد. بنابراین اگر فولیکول های موی کاشته شده کیفیت و ضخامت مناسبی نداشته باشند؛ به احتمال زیاد کاشت مو موجب رویش موهای نازک و بی کیفیت خواهد شد.

البته باید بدانید که این مسئله قابل پیشگیری است و اگر پزشک مناسب و حاذقی را جهت انجام این عمل انتخاب کنید؛ احتمال بروز این مشکل بسیار پایین خواهد بود.

آیا ممکن است کاشت مو، موها را نازک تر کند؟

۳-  روند طبیعی رشد مو

باید به شخص توضیح داده شود که انتظارات معقول و درستی از این عمل داشته باشد. به این دلیل که بلافاصله پس از عمل جراحی شخص با خرمنی از موی پرپشت و ضخیم مواجه نخواهد شد. البته بهره مندی از موهای زیبا به زمان احتیاج دارد؛ اما در هر صورت شما هرگز پس از کاشت مو به زمانی که بسیار جوان بودید باز نخواهیدگشت.

به این دلیل که در موهای طبیعی و سالم تراکم وجود فولیکول ها مو در هر سانتی متر مربع است. درحالی که در بهترین شرایط شما پس از کاشت حدود ۴۰ فولیکول مو در هر سانتی متر مربع خواهید داشت.

نکته دیگر اینکه شما جهت مشاهده نتایج قابل قبول از این عمل باید بین ۹ تا ۱۲ ماه صبر کنید. در بسیاری از بیماران نیز موهایی که از فولیکول های کاشت شده شروع به رویش می کنند نازک تر از قبل هستند اما فرآیند افزایش ضخامت و پرپشتی موها به آرامی و طی زمان انجام خواهدشد.

۴-   آسیب به ناحیه اهداکننده حین عمل جراحی

در برخی اوقات ممکن است که هنگام برداشت فولیکول از ناحیه اهداکننده آسیب سطحی یا شدید به بافت اسکالپ (پوست کف سر) در این ناحیه وارد شود. در این گونه مواقع اگر آسیب یا زخم واردشده به ناحیه اهداکننده موجب آسیب شدید به فولیکول شود؛ امکان دارد که رشد موها را در این ناحیه متوقف کند.

همچنین احتمال دارد که موهایی که رشد می کنند؛ ضخامت و کیفیت سابق را نداشته باشند.

۵-  روش کاشت مو مناسب برای افراد مبتلا به نازکی مو

گاهی اوقات نیز امکان دارد که در پشت و طرفین سر نیز فولیکول های ضخیم و مناسبی جهت انجام کاشت وجود نداشته و شخص در این نواحی نیز دچار الگوی ریزش مو شدید یا نازکی باشد. همچنین ممکن است که شخص به طاسی کامل دچار نباشد. در این صورت آیا جراح قادر به انجام عمل کاشت مو خواهد بود؟

با وجود اینکه از هر دو روش FUE و FUT در این خصوص استفاده می شود؛ پزشکان به طور معمول از روش FUE برای کاندیدهایی که قصد دارند که به موهای خود تراکم اضافه کنند و از نازکی مو رنج می برند؛ استفاده می کنند. به این جهت که این روش به جراح این امکان را می دهد که فولیکول سالم را از بخش های مختلفی از بدن شامل پوست سر، قفسه سینه، بازوها و ران پا انتخاب کند و در نواحی که دچار طاسی شده است یا موهای کم پشتی دارد؛ کاشت را انجام دهد. این نوع عمل جراحی کم تر از مورد دیگر تهاجمی است و دوره نقاهت کم تری خواهد داشت.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی کاشت مو کلیک کنید.

مصرف روی (زینک) در درمان ریزش مو

روی یک ماده معدنی ضروری است که در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود. پروتئین های حیوانی منبع خوبی از روی به شمار می آیند. کمبود روی منجر به ریزش مو می شود. همچنین میزان روی در خون افرادی که به آلوپسی آندروژنتیک مبتلا هستند، بسیار پایین است. محققان معتقدند که روی به عنوان یک مهار کننده ۵-آلفا ردوکتاز مانع از ایجاد DHT می شود. این ماده مانع از بزرگ شدن پروستات و ریزش مو در مردان می شود.

اما همچنان هیچ اثباتی وجود ندارد که مصرف روی در درمان ریزش مو موثر است و این ماده معدنی به کند شدن یا جلوگیری از طاسی کمک می کند. همچنین خطرات استفاده از این ماده معدنی بسیار زیاد است. اما این خطرات معمولا شامل حال افرادی می شود که در مصرف این ماده زیاده روی می کنند.

مصرف روی (زینک) در درمان ریزش مو

روی (زینک) چیست؟

این روزها مصرف روی در درمان ریزش مو بحث داغی است. روی یک ماده معدنی ضروری برای بدن محسوب می شود. جالب است بدانید که بدن شما به این ماده نیاز دارد اما این ماده را ذخیره نمی کند. روی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. همچنین مکمل های حاوی این ماده معدنی نیز وجود دارد.

روی در موارد زیر بسیار موثر است:

  • عملکرد درست سیستم ایمنی
  • ترمیم زخم
  • تقسیم و رشد سلولی
  • رشد و نمو جسمی
  • تقویت حس بویایی و چشایی

از آن جایی که بدن توانایی ذخیره روی را ندارد، جهت کمک به این عملکردهای مهم باید از یک منبع حاوی ماده روی استفاده کنید.

طبق مطالعات انستیتوی ملی بهداشت آمریکا، پروتئین های حیوانی منبع اصلی تامین روی را برعهده دارند. این در حالی است که روی در بسیاری از غذاهای گیاهی نیز وجود دارد. اما در غذاهای گیاهی فیتات ها و ترکیبات آنتی اکسیدان نیز یافت می شود. این مواد به روی متصل می شوند و از جذب این ماده معدنی در بدن جلوگیری می کنند.

از این رو منابع گیاهی روی از جمله غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل ها منبع خوبی از این ماده معدنی محسوب نمی شوند. این بدان معنا است که گیاهخواران در معرض خطر کمبود روی قرار دارند.

کمبود روی: علائم و نشانه ها

ریزش مو یکی از نشانه های کمبود روی است. اگر چه کمبود این ماده نشانه های دیگری نیز دارد. اما این نشانه ها را باید پزشک متخصص تشخیص دهد. سوال اصلی این است که مصرف روی در درمان ریزش مو موثر است؟

آنچه که تا به امروز در رابطه با کمبود روی می دانیم، ناشی از مطالعه بر افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی خاص است. این اختلال ژنتیکی را آکرودرماتیت انتروپاتیکا می نامند که افراد مبتلا به این بیماری از کمبود شدید روی رنج می برند.

تا قبل از این که علت این اختلال کشف شود، بیماران مبتلا به این اختلال فوت می کردند. اما این مسئله نباید شما را نگران کند، زیرا برنامه غذایی نامناسب این سطح از کمبود روی را به دنبال نخواهد داشت. از این رو مصرف روی در درمان برخی بیماری ها توصیه می شود. البته همچنان باید عوارض ناشی از کمبود این ماده را جدی بگیرید.

از علائم کمبود روی خفیف به موارد زیر اشاره می کنیم:

  • از دست دادن اشتها و حس تشنگی
  • به تاخیر افتادن رشد در کودکان
  • کاهش ایمنی بدن
  • اضطراب و افسردگی
  • عدم تمرکز
  • مصرف روی (زینک) در درمان ریزش مو

کمبود روی شدید نیز علائم زیر را به دنبال خواهد داشت:

    • ریزش مو
    • درد معده و نفخ شدید
    • اختلالات هورمونی
    • ضایعات پوستی و آکنه دردناک

    چه کسانی در معرض خطر هستند؟

    جالب است بدانید که برخی افراد بیش از سایرین در معرض خطر کمبود روی هستند. افراد زیر در این دسته قرار می گیرند:

    • نوزادان نارس و افراد مسن
    • گیاه خوارانی که از رژیم غذایی سختگیرانه ای تبعیت می کنند
    • کسانی که دچار سوء تغذیه هستند
    • افرادی که مشروبات الکلی را به طور مداوم مصرف می کنند
    • افرادی که دچار کم خونی هستند
    • کسانی که دچار التهاب روده یا مشکلات کبدی هستند

    روی و موهای شما

    محققان معتقدند که روی به عنوان یک باز دارنده ۵-آلفا ردوکتاز (۵-ARI ) عمل می کند. این بدان معنا است که از تبدیل تستوسترون به DHT یا دی هیدروتستوسترون جلوگیری می کند. این دو ماده آندروژن های قوی هستند که در بزرگ شدن پروستات و ریزش مو نقش دارند. داروهایی مانند فیناستراید نیز به عنوان ۵-ARI عمل می کنند. مطالعه ای در سال ۱۹۸۸ بر سولفات روی انجام شد. این ماده معدنی را در این مطالعه به عنوان باز دارنده قوی فعالیت ۵-آلفا ردوکتاز معرفی کردند.

    تا به امروز در بسیاری از مطالعات اثرات مصرف روی در درمان ریزش مو بررسی شده است. البته بیشتر این مطالعات بر بیماری خود ایمن آلوپسی آره آتا تمرکز داشته اند. اکثر مردانی که با مشکل ریزش مو مواجه می شوند، بیماری آلوپسی آندروژنتیک دارند.

    • طبق یک مطالعه موردی که در مجله Trichology منتشر شده است، ممکن است علت ریزش مو در کم کاری تیروئید باشد. در واقع این مطالعه کم کاری تیروئید یا غده تیروئید کم کار را علت ریزش مو میداند. محققان در سال ۲۰۱۳ در این مطالعه موردی به نتایجی رسیدند. طبق این نتایج زمانی که روی به رژیم درمانی یک خانم مبتلا به کم کاری تیروئید اضافه می شود، بهبودی در این فرد مشاهده خواهد شد. بنابراین مصرف روی در درمان ریزش مو این افراد موثر بوده است.
    • طبق تحقیقات منتشر شده درمجله درماتولوژی بیمارانی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند، میزان روی موجود در خون آن ها پایین است. اگر چه میزان روی در همه بیماران مبتلا به ریزش مو پایین است، اما این مطالعه تنها در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا و تلوژن افلوویوم صحت داشته است و بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک بررسی نشده اند. البته مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۶ منتشر شد که در آن میزان روی موجود در خون افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک پایین بود.
    • چنیدین مطالعه به طور خاص بر بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا متمرکز شده اند. نتیجه این مطالعات بهبود بیماران مبتلا به این بیماری، با استفاده از مکمل های روی بوده است. از این رو در کتاب Annals of Dermatology نوشته شده است که «باید برای بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا که کمبود روی دارند، مکمل های روی تجویز کرد.»

    همان طور که می بینید شواهد متفاوت است و هیچ دلیل قطعی مبنی بر تاثیر مصرف روی در درمان ریزش مو یا کاهش آن وجود ندارد. با این وجود به سختی می توانید تحقیقی را بیابید که مسئله ای را بدون شک اثبات کرده باشد.

    اما همچنان روی نویدبخش درمان انواع خاصی از ریزش مو است. از آن جایی که افراد دارای ریزش مو دچار کمبود روی هستند، و روی به عنوان ماده ۵-ARI عمل می کند، استفاده از مکمل های روی یک روش رایج جهت درمان ریزش مو محسوب می شود. هر چند که نتایج متفاوتی از خود نشان می دهد.

    برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

مزوتراپی رویتا کر (Revitacare) – مخصوص مو

تاثیر بسیار موهای سالم و پرپشت بر زیبایی اشخاص مسئله ای نیست که کسی مخالف آن باشد. درست به همین دلیل نیز از دست دادن موهای طبیعی و روند آن موجب کاهش اعتماد به نفس افراد می شود. بنابراین یکی از امورات زیبایی اساسی که اکثریت جامعه به آن تمایل دارند؛ مربوط به زیبایی و سلامت موها است.

امروزه نام مزوتراپی رویتا کر Revitacare زیاد شنیده می شود و شاید شما نیز در مورد آن کنجکاو شده اید.

ما در این نوشته به کاربردهای این متد در کاهش ریزش مو می پردازیم.

مزوتراپی رویتا کر Revitacare برای جلوگیری از ریزش مو

مزوتراپی رویتاکر یک روش عالی جهت جلوگیری از ریزش مو شدید است. بنابراین به تمامی کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند توصیه می شود که از این روش استفاده کنند. بهترین نتایج در این نوع درمان با انجام حداقل ۶ تا ۸ جلسه با فواصل ۱ تا ۲ هفته (بنا به تشخیص درمانگر) دیده میشود اما با این حال گاهی اوقات جهت مشاهده نتایج کامل باید چند ماه صبر کنید.

علاوه بر این حتی اگر موهای زیبا و سالمی دارید و تنها بعلت قرارگرفتن در شرایط نامساعد دچار ریزش مو شده اید، مزوتراپی پوست سر را به عنوان یک روش پیشگیرانه امتحان کنید.

مزوتراپی رویتا کر Revitacare مخصوص مو

Revitacare تقویت کننده مو

راه های فراوانی جهت مبارزه با ریزش مو و قطع آن وجود دارد؛ اما آنچه موجب تمایز این روش نسبت به سایرین است؛ فرمول ابتکاری آن به شمار می رود که همانند یک جادو روی پوست سر و موی شما عمل می کند. این ماده شامل چندین ترکیب فوق العاده و سرشار از مواد مغذی است که تا عمق ریشه موهای شما نفوذ خواهد کرد. این مواد مغذی اکثر ایرادات فولیکول مو که موجب ضعف آن می شود را نابود می کنند.

مزوتراپی رویتا کر Revitacare روشی است که جهت درمان کلیه علائم ریزش مو مربوط به پوست سر و ساقه مو در زنان و مردان استفاده می شود. در واقع اسید هیالورونیک موجود در آن به طور کلی بر بهبود کیفیت مو از ریشه تا ساقه تاثیرگذار است. مزایایی که این ماده برای مو دارد؛ شامل موارد زیر می شود:

  • هیدراتاسیون پوست سر
  • کاهش ریزش مو
  • بازسازی مو
  • محافظت در برابر عوامل اکسیدکننده و مخرب
  • تغذیه فولیکول مو
  • کاهش شوره سر
  • بازگرداندن نرمی و درخشش به موها

مزوتراپی رویتا کر Revitacare چه مزایایی دارد؟

اگر پوست کف سر خشک دارید؛ ریزش مو موجب نگرانی و عدم اعتماد به نفس شما شده است؛ موهای شما آسیب دیده است و در برخی از مناطق کم پشت و نازک دیده می شود؛ مزوتراپی رویتا کر  Revitacare برای شما مناسب خواهد بود. این ویتامین درمانی مبتنی بر تزریق به منظور آبرسانی پوست سر و کمک به رویش موهای زیبا و مقاوم طراحی شده است.

در ادامه به مزایای این روش اشاره می کنیم:

۱- احیای مجدد

فولیکول های مو به موادی همچون آرژنین، گلیسین و ارنیتین احتیاج دارند که قادر به تکثیر باشند. بنابراین مزوتراپی رویتا کر Revitacare با تزریق این مواد حیاتی به موها، موجب احیا مجدد و تازگی و شادابی آن ها می شود.

۲- تقویت و محافظت

بخش اصلی موها از کراتین تشکیل شده است. مواد مفیدی همچون سیستین و روی دو ماده مهمی هستند که کراتین از آن ساخته می شود. بنابراین جهت اینکه موهای مقاومی داشته باشید؛ بهتر است که این مواد معدنی و مهم را به موها تزریق کنید.

۳- محرک رشد

یکی از ویتامین های موجود در Revitacare گروه ویتامین های B است. از جمله خواص اصلی این دسته از ویتامین ها تحریک و تسریع رشد در فولیکول های موها محسوب می شود.

۴- تغذیه و آبرسانی

در روش درمانی مزوتراپی رویتا کر Revitacare خاصیت آبرسانی که در اسید هیالورونیک وجود دارد؛ از خشکی بافت هایی که اطراف فولیکول مو وجود دارد؛ جلوگیری می کند. در نتیجه امکان ایجاد شوره سر نیز تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.

Revitacare شامل عناصر تقویت کننده و تغذیه کننده فراوانی است که ضمن تقویت و بهبود ساختار مو، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز فولیکول را در اختیار آن قرار می دهد. در نتیجه ریشه مو به خوبی تغذیه می شود و همین امر از ریزش زیاد جلوگیری خواهد کرد.

درواقع این ماده به همان اندازه که پوست و ساختار آن را تقویت می کند؛ موجب کاهش ایجاد شوره سر نیز می شود که همین مسئله نشاط و سلامت موها را به همراه دارد.

نتایج سریع و قابل توجه

نتایج درمان مزوتراپی رویتا کر Revitacare بسیار سریع دیده می شود؛ حتی برخی از بیماران با دو جلسه درمان، شاهد توقف ریزش مو و شروع رشد مجدد موهای خود خواهند بود. در اکثر موارد نیز تنها در شش جلسه شما یک تغییر و بهبود باورنکردنی را در موهای خود شاهد هستید و از ظاهر زیبا و جوان تر خود با موهای سالم تر لذت خواهید برد.

عوارض جانبی مزوتراپی رویتا کر Revitacare

تمامی کسانی که این متد درمانی را امتحان کرده اند؛ بر این باور هستند که در صورت مراجعه به یک متخصص حرفه ای مزوتراپی عوارض جانبی بسیار کمی خواهد داشت. با این حال تمامی عوارض جانبی که گزارش شده اند؛ شامل موارد زیر است:

  • درد
  • حساسیت
  • تورم
  • خارش
  • سرخی
  • کبودی
  • ایجاد برآمدگی در محل تزریق و ایجاد تکه های تیره روی پوست
  • عفونت
  • حالت تهوع

چه کسانی نباید از مزوتراپی رویتا کر Revitacare استفاده کنند؟

با وجود اثربخشی بالا و عوارض جانبی اندک این روش درمانی، برخی از افراد نباید آن را امتحان کنند. در صورتی که در هر یک از گروه های زیر قرار دارید؛ از روش دیگری جهت کنترل ریزش موهای خود استفاده کنید:

برای مطالعه مطلب کامل بر روی رویتاکر کلیک کنید.

    آیا کمبود ویتامین B12 موجب ریزش مو می شود؟

    فولیکول های سالم مو بسیار فعال و همواره در حال رشد و تولید هستند. میزان رشد مو در افراد، متفاوت است ولی به طور میانگین موی هر انسان سالانه ۱۵ سانتی متر رشد می کند. برای حفظ این کارخانه های کوچک تولید مو لازم است رژیم غذایی تان سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای فولیکول های مو باشد. یکی از مواد مغذی لازم ویتامین B12 است که به نام کوبالامین نیز شناخته می شود. ویتامین B12 با کمک به تولید گلبول های قرمز غنی از اکسیژن، در رشد سالم مو نقش موثری دارد.

    آیا کمبود ویتامین B12 موجب ریزش مو می شود؟

    کمبود ویتامین B12 چگونه در رشد مو نقش دارد؟

    موی شما از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است. کراتین در واقع ماده ای مرده است. به همین دلیل وقتی موهایتان را کوتاه می کنید، آسیبی نمی بینید. در حالی که فولیکول های مو زیر پوست شما قرار دارند و زنده هستند. در حقیقت پیاز مو که قسمت زیرین فولیکول است از سلول هایی ساخته شده است که این سلول ها سریع ترین میزان رشد را در بدن انسان دارند. این سلول ها هر ۲۴ تا ۷۲ ساعت یک بار تقسیم می شوند. در پایه پیاز مو، پاپیلا قرار دارد. پاپیلا حاوی رگ های خونی است و وظیفه اتصال فولیکول به شبکه خون رسانی بدن و تهیه اکسیژن و مواد مغذی لازم برای رشد مو را به عهده دارد. از آنجایی که کمبود ویتامین B12 بر تولید گلبول های قرمز خون تاثیر گذار است، وجود این ویتامین به میزان لازم برای فرایند رشد مو ضروری است.

    منابع ویتامین B12

    می دانیم که بدن انسان ویتامین B12 تولید نمی کند، در نتیجه بسیار حائز اهمیت است که آن را از طریق رژیم غذایی دریافت کند. ویتامین B12 را می توان در منابع حیوانی مانند ماهی، مرغ، گوشت، لبنیات و تخم مرغ یافت. اکثر مردم آمریکا از طریق این منابع به میزان کافی ویتامین B12 دریافت می کنند. اما این ویتامین در منابع گیاهی وجود ندارد. به همین دلیل گیاه خواران باید برای مصرف مکمل غذایی یا غذاهای غنی شده با ویتامین B12 با پزشک متخصص مشورت کنند که با کمبود ویتامین B12 روبرو نشوند.

    آیا کمبود ویتامین B12 موجب ریزش مو می شود؟

    عوارض کمبود ویتامین B12

    این ویتامین علاوه بر رشد مو برای سلامت کل بدن لازم است و کمبود ویتامین B12 باعث مشکلات متعددی همچون کم خونی در بدن می شود. کمبود جزئی ویتامین B12 ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. اما اگر همین کمبود جزئی رفع نشود، عواقب جدی مانند تپش قلب، تنگی نفس، مشکلات عصبی و افسردگی خواهد داشت. سن، بیماری کرون یا سلیاک، اختلالات سیستم ایمنی بدن، مصرف زیاد مشروبات الکلی و جراحی کاهش وزن ممکن است جذب این ویتامین را برای بدن شما دشوار کنند که در نهایت منجر به کمبود آن در بدن شود.

    مصرف مکمل B12 برای ریزش مو

    اگر دچار ریزش مو شده اید و احتمال می دهید به علت کمبود ویتامین B12 باشد با پزشک خود صحبت کنید که همه علل را بررسی کند. پزشک همچنین با دادن آزمایش خون، میزان ویتامین B12 شما را بررسی می کند. با توجه به نتایج آزمایش می توان به درستی تصمیم گرفت که میزان نیاز شما به مکمل چقدر است. ریزش مو انواع مختلفی دارد و فقط یک پزشک متخصص علت دقیق آن را تشخیص می دهد.

    برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

    تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟

    ویتامین E ماده ای مغذی و محلول در چربی است که از منابع غذایی متفاوت یا به صورت مکمل قابل دریافت است. برخی بر این باور هستند مصرف ویتامین E تأثیر مثبتی بر سلامت مو دارد. البته تحقیقات بیشتری باید انجام شود.

    در این مقاله به تاثیر ویتامین E بر مو و مدارک موجود می پردازیم. همچنین توضیح می دهیم که بدن چگونه ویتامین E بیشتری دریافت می کند و مصرف این ویتامین خطرات یا عوارض جانبی دارد یا خیر.

    تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟

    تاثیر ویتامین E بر مو

    می گویند ویتامین E مزایای بسیاری برای سلامت مو دارد، اما مدارک معتبری دال بر این ادعا وجود ندارد.

    بیشتر گفته ها درباره تاثیر ویتامین E بر مو  به خاصیت آنتی اکسیدانی آن در بهبود سلول ها و رشد مو مربوط می شود.

    در اینجا به بررسی معمول ترین این ادعاها می پردازیم.

    برای حفظ سلامت پوست سر مفید است

    حین بررسی تاثیر ویتامین E بر مو می بینیم از  آنجایی که این ویتامین حاوی آنتی اکسیدان است علاوه بر حفظ سلامت پوست سر و مو به رشد مو کمک می کند.

    خواص آنتی اکسیدانی این ویتامین استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد را کم می کند. این رادیکال ها سلول های فولیکول مو در پوست سر را از بین می برند.

    تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟

    پیشگیری از ریزش مو

    مدارک کمی دال بر تاثیر ویتامین E بر ریزش مو وجود دارد. یک مطالعه تحقیقاتی کوچک روی ۳۸ داوطلب انجام شد که همگی ریزش مو داشتند. در این تحقیق نشان داده شد که یکی از اجزای ویتامین E بر ریزش مو تاثیرگذار است و در مقایسه با دارونماها موجب بهبود ریزش مو می شود.

    برای روشن شدن چگونگی تاثیر ویتامین E بر مو هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.

    افزایش درخشش و سرزندگی مو

    به گفته برخی در بررسی تاثیر ویتامین E بر مو این ویتامین موجب درخشش مجدد موهای آسیب دیده می شود. اکثر تولیدکنندگان برای بازگردانی درخشش مو معمولا ویتامین E را به محصولات خود اضافه می کنند. تحقیقات محدودی در مورد میزان تأثیر ویتامین E در براق شدن مجدد مو انجام شده است.

    نحوه استفاده یا دریافت ویتامین E بیشتر

    ویتامین E ماده ای مغذی و طبیعی است که در غذاهای خاصی وجود دارد. علاوه بر این افراد آن را از طریق مکمل ها و سایر محصولات دریافت می کنند.افراد از روش های زیر برای دریافت ویتامین E بیشتر استفاده می کنند یا مقدار بیشتری از این ویتامین را به مو و پوست سر خود می مالند.

    شامپو و دیگر محصولات مو

    شامپو ها و نرم کننده های حاوی ویتامین E در بازار وجود دارند. افراد برای شستشوی موها به راحتی آنها را جایگزین محصولات معمولی می کنند.

    هنگام استفاده از محصولات و مکمل های خاص، حتما به برچسب اطلاعات روی محصولات توجه کنید.

    شامپوهای غنی شده با ویتامین E و سایر مواد مغذی به صورت آنلاین قابل خریداری هستند. البته لازم به ذکر دوباره است که مدارک کمی برای اثبات تأثیر این ویتامین بر سلامت مو وجود دارد.

    غنی سازی رژیم غذایی

    ویتامین E در مواد غذایی متفاوتی وجود دارد که عبارت هستند از:

    • سبزیجات
    • آجیل و دانه ها
    • روغن سبزیجات
    • غلات صبحانه غنی شده
    • تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟

    برای افزایش دریافت و بهره بردن از تاثیر ویتامین E بر مو غذا هایی را مصرف کنید که به طور طبیعی سرشار از این ویتامین هستند. برخی از منابع غذایی غنی از  ویتامین E عبارت هستند از:

      • ۱ قاشق غذاخوری روغن جوانه گندم – ۲۰٫۳ میلی گرم
      • ۱ اونس دانه آفتابگردان تفت داده شده خشک – ۷/۴ میلی گرم
      • ۱ اونس بادام تفت داده شده خشک – ۶٫۸ میلی گرم
      • ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی – ۲٫۹ میلی گرم
      • نصف فنجان اسفناج آب پز – ۱٫۹ میلی گرم
      • نصف فنجان کلم بروکلی آب پز – ۱٫۲ میلی گرم

      کارشناسان به طور کلی افزایش دریافت ویتامین E را بی خطر می دانند.

      برای مطالعه مطلب کامل بر روی تقویت مو کلیک کنید.